Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیم‌تنه‌ قرارگرفته در ابتدای خیابان کمال اسماعیل اصفهان از ساخته‌های ایرج محمدی است که کمال اسماعیل را شخصیتی بسیاروالا برای اصفهان و ایران می‌داند و می‌گوید: دلم می‌خواهد از کمال‌اسماعیل یک مجسمه چهار پنج‌متری بسازم و آن را در بهترین جای اصفهان نصب کنم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کمال‌الدین اسماعیل بن محمد بن عبدالرزاق اصفهانی، معروف به خلاق‌المعانی، شاعر سبک عراقی نیمه نخست قرن هفتم هجری، و آخرین قصیده‌سرای بزرگ ایران در اوایل حمله مغول است که در گیرودار هجوم و قتل‌عام‌های آنان از میان رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفتم دی‌ماه روز بزرگداشت کمال اسماعیل است. همین موضوع بهانه‌ای می‌شود تا خبرنگار ایمنا با "استاد ایرج محمدی، مجسمه‌ساز" گفت‌وگو کند. ایرج محمدی را بیش از هر مجسمه دیگری با مجسمه کاوه آهنگر می‌شناسیم. اصفهان، میدان انقلاب، مجسمه کاوه… اما مجسمه هایی که استاد ایرج محمدی در اصفهان ساخته است کم نیستند… از مجسمه شاه عباس که پیش از کاوه در میدان انقلاب با نام سابق میدان آزادی نصب بود تا نیم‌تنه سهراب سپهری که قرار بود در کنار مقبره‌اش در اردهال کاشان نصب شود و نیم‌تنه صائب و البته نیم‌تنه حیرت انگیر کمال اسماعیل.

گفت‌وگوی کوتاه کوتاه اما خواندنی خبرنگار ایمنا با "استاد ایرج محمدی، مجسمه‌ساز" را در ادامه می‌خوانید.

- استاد اگر این پیشنهاد به شما می‌شد که یک مجسمه برای اصفهان بسازید آن مجسمه چه کسی بود؟

- دلم می‌خواهد از کمال‌اسماعیل یک مجسمه چهار پنج‌متری بسازم و آن را در بهترین جای اصفهان نصب کنم.

- اما شما یک نیم تنه از کمال اسماعیل در خیابانی به نام او در اصفهان ساخته‌اید؟

- بله اما خیلی دوست دارم مجسمه کاملی از او بسازم.

- چرا؟

- وقتی زندگی‌نامه کمال‌اسماعیل را خواندم به شخصیت بسیار بزرگ او پی بردم.

- کمال اسماعیل را چطور شخصیتی دیدید؟

- وقتی مغول‌ها وارد اصفهان می‌شوند، از او می‌خواهند که در دربار مغول شعر بگوید؛ اما او می‌گوید «من برای مغول شعر نمی‌گویم.» می‌گویند «نگویی سرت را می‌بریم.» می‌گوید «سرم را هم ببُرید شعر نمی‌گویم» و متواری می‌شود تا بالاخره او را پیدا می‌کنند و باز هم می‌گویند «اگر برای ما شعر بگویی و شاعر دربار مغول شوی، تو را نمی‌کشیم.» ولی کمال اسماعیل زیر بار نمی‌رود و به این ترتیب سر او را می‌بُرند.

- فکر می‌کنید مردم هم بزرگی او را می‌دانند؟

- بله اما هستند افرادی هم که ندانند، به همین دلیل دلم می‌خواهد آن مجسمه بزرگ از کال اسماعیل را بسازم و بعد هم یک لوح در کنار این مجسمه بگذارم و بر روی آن کمال اسماعیل را به‌خوبی معرفی کنم چون ممکن است مردم تنبلی کنند و برای شناختن این بزرگمرد حتی اندک جستجویی در اینترنت و یا کتاب نداشته باشند.

- آن زمان که نیم‌تنه کمال اسماعیل را ساختید بازخورد مردم چگونه بود؟

- یک روز با آقای مرتضی نعمت الهی (مجسمه‌ساز) در اصفهان بودم و دیدم عده‌ای گردشگر خارجی اطراف نیم‌تنه کمال‌اسماعیل جمع شده‌اند. گفتم «نعمت بریم ببینیم این‌ها درباره مجسمه چه می‌گویند.» رفتیم و خیلی ما را تحویل گرفتند که مثلاً سازنده این نیم‌تنه را پیداکرده‌اند و عکس گرفتند؛ چون برای هنر ارزش قائل هستند.

- از کدام کشور بودند؟

- خوشبختانه فرانسوی بودند و آقای نعمت‌الهی هم زبان فرانسوی را خیلی خوب می‌دانست.

- دیدگاهشان درباره نیم‌تنه کمال اسماعیل چه بود؟

- به مرتضی نعمت الهی گفتم «نعمت از آن‌ها بپرس به نظر شما این مجسمه چطور است؟» آن‌ها هم جواب دادند که «ما یک نقاشی به نام لبخند ژکوند داریم و این مجسمه شبیه آن است و یک لبخند تمسخرآمیز دارد.» من گفتم «کجای نیم تنه کمال اسماعیل لبخنده؟» گفتند «بیا از فلان زاویه نگاه کنید.» من نگاه کردم دیدم درست می‌گویند و پوزخند دارد و گویا نشان‌دهنده این است که با اینکه می‌داند سرش را می‌بُرند، اما باز هم به مغول نه می‌گوید.

گفتم «دیگه چی می‌بینید؟» گفتند که «ما می‌بینیم که سر او را بریدند و روی سینی گذاشتند.»

من گفتم «نعمت این‌ها کتاب خوانده‌اند، وگرنه چطور می‌دانند سرش بریده شده!» به آن گفتم «از کجا می‌گویید سرش را بریده‌اند؟» گفتند «بنشینید.» و ما هم نشستیم و چشم ما شد آن عمامه یا دستار این نیم‌تنه که آویزان است. اما من در این نیم‌تنه، دستار را به‌گونه‌ای پایین آورده‌ام که انگار بادزده و افقی شده است. بعد چشم را پایین و هم‌خط با این دستار آوردم و دیدیم که انگار سر روی چیزی شبیه سینی قرار دارد.

من تعجب کردم که این توریست‌ها چه چیزهایی را می‌بینند! درحالی‌که من به دنبال حسم بودم که این شخصیت را به‌گونه‌ای بسازم که آرام نیست و تنها چیزی که استفاده کردم این بود که این خشم را در دستار او نشان دهم که آویزان نیست و آرامش ندارد.

- واکنش شما به چنین یدگاهی چه بود؟

- آن موقع از خودم خیلی خوشم آمد که چنین مجسمه‌ای را ساختم که از آن‌طرف دنیا برای دیدنش آمده‌اند و از نگاه این توریست‌ها هم خیلی خوشم آمد که اصفهان را انتخاب کرده و شعور زیبایی‌شناسی دارد و این‌قدر درست مجسمه‌ای را که اصلاً هیچ ربطی به آن‌ها ندارد، آنالیز کرده‌اند!

کد خبر 544821

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کمال اسماعیل خيابان كمال اسماعيل ایرج محمدی مجسمه کاوه مجسمه کاوه آهنگر مجسمه سهراب سپهری خلاق المعانی چهره های ماندگار با هنرمندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کمال اسماعیل کمال اسماعیل دلم می خواهد ایرج محمدی مجسمه چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه

یک دادگاه در فلسطین اشغالی، امروز چهارشنبه حکم داد که صباح عبدالسلام خواهر اسماعیل هنیه از زندان به بازداشت خانگی فرستاده شود.

به گزارش مشرق، با گذشت چند هفته از شهادت فرزندان و نوه‌های رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در حمله صهیونیست‌ها به غزه، دادگاه شهر اشغالی «بئرشبع» حکمی تازه علیه خواهر اسماعیل هنیه صادر کرد.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، این دادگاه به آزادی او از زندان و انتقالش به بازداشت خانگی حکم داد.

سیزدهم فروردین بود که خبر بازداشت صباح عبدالسلام ۵۷ ساله، خواهر اسماعیل هنیه توسط نیروهای اسرائیلی منتشر شد.

رژیم صهیونیستی علت بازداشت او را «همکاری و ارتباط با فعالان حماس و اقدامات تحریک‌آمیز» خواند. به گفته صهیونیست‌ها، در خانه او در النقب، اسناد، وسایل ارتباطی و موارد مشکوک به «نقض جدی امنیتی» شناسایی شده است.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • آیین گرامیداشت حاج حسین ندیم پدر شهیدان احمد و اسماعیل ندیم
  • دعوت ۶ سپاهانی و ۲ ذوب‌آهنی به اردوی تیم ملی فوتبال
  • گام بزرگ مدعی لیگ برتر فوتسال با حفظ ستاره
  • حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه
  • فرم و شکل در مجسمه‌های شهری
  • ماجرای سرقت مجسمه ۵ میلیاردی مرد مجسمه ساز چه بود؟
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵میلیاردی یک هنرمند
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵ میلیاردی یک هنرمند
  • انداختن چفیه دور گردن مجسمه جرج واشنگتن